Foglalkozásvezetők

Csorba Melinda, Műhelyvezető, Alapító

Három gyermekes édesanya vagyok, angol tanár, pedagógus és a Váci Bodza Műhely vezetője-alapítója, váci lakos. 
Elsősorban 3 év alatti gyermekeknek szóló eszközös-mondókás-énekes Bogyó tornát és baba tornát tartok délelőttönként, de rendszeresen szervezek kézműves délelőttöket (Maszatoló) is.
Közel húsz éve tanítok, tartok foglalkozásokat, ez idő alatt felhalmozott tapasztalatomat a gyerekek fejlődésére és örömére igyekszem felhasználni.
A Műhelyben nemcsak terápiák vannak, szervezünk workshopokat (kézműves tevékenységek, irodalmi és mese programok, népszokásokhoz kapcsolódó tematikus napok stb), előadásokat (felnőtteknek, pedagógusoknak is) és családi programokat – ezek nagy részének is én vagyok a házigazdája, kitalálója.
A Váci Bodza Műhely a negyedik gyermekem, az elmúlt hét évben szinte minden időmet itt töltöttem – remélem, hogy még sok évig.

Mesekút meseműhely

Mesekút meseműhely óvodás és általános iskolás gyerekeknek tart meseterápiás foglalkozásokat.

Bata Sarolta és Rapavi Dóra (tanárok, mentálhigiénés szakemberek, meseterapeuták) a Metamorphoses meseterápiás módszerrel dolgoznak, a foglalkozások célja a lelki egészség megőrzése és javítása élőszavas mesemondáson, alkotáson, mozgáson keresztül.

Kiemelten fontos számukra az énerősítés, szorongáscsökkentés és az érzelmekkel való munka, a kis létszámú foglalkozások által a gyerekek jobban megértik a világot, a társaikat és önmagukat.

Bata Sarolta és Rapavi Dóra

Integratív gyermekterapeuta

Sosztarich-Taskó Anikó vagyok, integratív gyermekterapeuta, pedagógiai szakpszichológus, pár- és családterapeuta jelölt.
Több, mint 10 éve foglalkozom gyermekek egyéni és csoportos pszichés támogatásával. Dolgoztam óvodában, iskolában, gyermekkórházban és magánrendelőben is.
Végzettségeim alapján non-medikális, azaz nem egészségügyi, preventív (megelőző) s szupportív (támogató) pszichológiai munkát végzek.
Közel áll hozzám a rendszerszemlélet, az integratív pszichodramatikus játékterápia módszere és a katathym imaginatív pszichoterápia gyermekekre alkalmazott eszköztára.

Sosztarich-Taskó Anikó

Tölg-Molnár Zsófi

Tölg-Molnár Zsófi, pszichológus, játék-és bábterapeuta, gyermekpszichodráma vezető, pszichodráma asszisztens vagyok.

Első diplomám után éveken át nyelveket tanítottam, gyerekcsoportokat vittem külföldre, (Brüsszel, London, Párizs, Velence és Bécs városait néztük meg), majd Párizsban voltam tolmács, mindezekből a tapasztalokból rajzolódott ki számomra, hogy az emberek, akkor még főleg a gyerekek megértésén, lelki támogatásában szeretnék dolgozni.

Ekkor döntöttem úgy, hogy elvégzem a gyermekpszichodráma képzést, majd Pécsett a pszichológia szakot, játék- és bábterápia és meseterápiás módszerspecifikációval, majd a felnőtt pszichodráma asszisztensi képzést.

Önkénteskedtem a Bátor Táborban, dolgoztam a SOTE 2 Tűzoltó utcai Klinika Onkológiai osztàlyán, a Bethesda Kórházban, több nevelőotthonban,a Főváros Alföldi utcai Befogadó otthonában, Fóton a Gyermekközpontban a hazánkban menedéket kereső kísérő nélküli kiskorúakkal.

Nyitott, elfogadó vagyok, a hozzám fordulóknak szeretnék egy olyan biztonságos teret nyújtani, ahol megnyílhatnak, megélhetik saját nagyszerűségűket.

Szeretettel várom azon felnőttek, fiatal felnőttek, kamaszok jelentkezését, akik úgy érzik elakadtak, vagy csak jó lenne valahol átbeszélni az életüket. Tapasztalatom szerint sok esetben akár egy egyalkalmas beszélgetés is segíthet rálátni a helyzetre, átlendülni az elakadáson. A teljesség igénye nélkül párkapcsolati nehézségek, szorongásoldás, indulatkezelés, kiégés megelőzés, szülői szerepben való elbizonytalanodás témákban segíthet a konzultáció, terápia.

Felsőfokon beszélek angolul, németül, olaszul, igyekszem tájékozott maradni a lelki támogatás témakörben aktuálisan megjelenő magyar és külföldi irodalmakkal, podcastokkal, ezeket szívesen ajánlom a hozzám fordulóknak.

Tölg-Molnár Zsófi

Kurcsinka Gabriella

Kurcsinka Gabriella vagyok gyógypedagógus, rehabilitációs úszás oktató, alapozó terapeuta, KMT mozgásfejlesztő, BBMM Babamasszázs Oktató.

2003-ban és 2006-ban végeztem az ELTE Bárczi Gusztáv főiskolai karán. Munkámat a korai fejlesztésben kezdtem, elsősorban megkésett mozgás és beszédfejlődésben érintett gyermekek segítésével szárazföldi és vizes közegben egyaránt. Dolgoztam fejlesztőházakban és családi napköziben. 2013-tól saját vállalkozás keretein tartottam babaúszást eltérő és normál fejlődésmenetű babáknak, illetve gyógyúszást idegrendszeri éretlen és SNI-s gyermekeknek. Jelenleg az 5 év feletti korosztályt várom gyógyúszás órákra.

2014 óta erősítem a Bodza Műhely csapatát, ahol elsősorban szenzomotoros és alapozó mozgásfejlesztést, iskola előkészítő foglalkozásokat, egyéni gyógypedagógiai fejlesztést tartok.

gabi

Hollóné Gubányi Zsófia

Hollóné Gubányi Zsófia vagyok. Édesanya, konduktor, komplex rehabilitációs szakember, TSMT terapeuta. Általános iskolás korom óta a mozgás szerelmese vagyok. Hosszú éveken át versenyszerűen kézilabdáztam. Emellett nagy rajongója vagyok a vízi sportoknak is: úszás, evezés, kenuzás. Fontos számomra a hitem, az élet tisztelete, jelen lenni mások számára. Szeretem megérteni, felkutatni, hogy mi miért történik. Törekszem megkeresni az elakadás okát, és szaktudásommal segíteni megfelelő mederben folytatni az utat. Mindig is vonzott a gyerekek világa. Látni, ahogyan hónapról hónapra egyre jobban kinyílik előttük a világ. Látni a büszke szülői szemeket. Szeretek alkotótárs lenni gyerekek, családok életében. Számomra nincs rossz gyerek, nincs lehetetlen és megoldhatatlan helyzet. A hivatásom egyfajta „karó” szerep, ami egy bizonyos ideig biztonságot ad, utat mutat, bíztat a felfelé növekvő kis palánta csemetéknek és családjuknak. Amikor megismertem a Pető módszert, egyből beleszerettem. Tudtam, hogy ez az én utam, ahol a mozgásos múltam és a lelkem, életfelfogásom is teljesen harmonizál. Csapatjátékos vagyok. Fontos számomra a holisztikus szemlélet, és más szakterületekkel való folyamatos konzultáció. (Orvosok, gyógytornászok, pszichológusok, logopédusok, gyógypedagógusok, óvónők, TSMT terapeuták, stb.) A Bodza Műhely csapatához 2020-ban csatlakoztam. Elsősorban 1-5 éves gyermekek LongiKid komplex vizsgálatát végzem, illetve egyéni TSMT tréningeket tartok, főként megkésett mozgás- és beszédfejlődésű gyermekek és családjuk számára.